0 (536) 348 71 38
0 (536) 348 71 38
Çalışma Saatleri
P.tesi-Pazar 7/24

Araçlarda Uygun Lastik Kullanmanın Avantajları

Önder Oto Lastik Blog Mar 18, 2023

Aracın yol tutuşu, yakıt sarfiyatı, fren mesafesi, hızlanma ve yavaşlama sırasında araç performansı, stabilize olamayan yollarda basıncı azaltarak sallanmayı önleyen lastiklerdir. Bu nedenle araçlarda doğru lastiğin seçimi çok önemlidir. Ayrıca doğru lastik seçimi ile maliyet, konfor ve güvenlik avantajı elde edilmiş olur.

Araç için en uygun lastik, otomobil üreticisinin saptadığı orijinal ebat ve özelliklere sahip lastik modelidir. Araç sahipleri, hava- yol ve kullanım şartlarına göre araçlarına tavsiye edilen lastikleri takmaları ile hem can güvenliklerini sağlarlar hem de lastiklerin ömrünü uzatmış olurlar. Bunlara ek olarak, önemli kriterde kış ve yaz lastikleri kullanmaktır.

Mevsimin getirdiği şiddetli rüzgar, kar, yağmur, buz, sis, çiğ gibi zorlu iklim koşullarına dayanıklı ve doğru lastik kullanmak hayati önem taşımaktadır. Bu lastik çeşitleri kış lastikleri ve yaz lastiklerdir.

Kış lastikleri geniştir. Bu sayede, kış mevsiminde standart genişlikteki lastiklere göre önemli avantajlar sunarlar. Kış lastiği dönemi, kış mevsimine girildiğinde ve hava ısısı 7 °C’ye ulaştığında kullanılmaya başlar. Yolların genellikle ıslak ve kaygan veya buzlanmaya yol açabilen kuru zemine sahip olması ve düşük hava ısısından ötürü sağlıklı ve güvenilir yol tutuş, sürüş özelliklerine sahip kış lastikleri çalışma prensibi ile aracın emniyetini sağlar. Kış lastiği erken takılırsa, fren mesafesi uzar, bu sayede olası tehlikelere karşı riskleri artırır. Yuıvarlanma direnci yüksek olduğu için yakıt tüketimini artırır.

Yaz lastikleri özel sırt yapısına sahiptir. Yaz lastiği değişimi ile, yüksek sıcaklıklarda istenilen kilometre performansı yakalar, kavis ve virajlarda sürüş dengesi sunar. Hem kuru hem ıslak yollarda yüksek performans yapar.

Diğer bir lastik çeşidi 4 mevsim lastiklerdir. Fakat mevsimine göre kullanılan lastiklerin sağlamış olduğu güvenlik, ekonomik ve doğru kullanım avantajları nedeniyle 4 mevsim lastiklerin kullanımı önerilmez.

Önder Oto Lastik, Bursa Lastik Tamir/Bakım/Onarım Servisi olarak özel donanımlı lastik yol yardım aracımızla bulunduğunuz konuma gelip yerinde lastik tamiri yapıyoruz.

Hemen Ara